5 Replies Latest reply on Nov 26, 2018 5:29 PM by zhez

    5G 802.11n HT40 problem

    ywkim_2958136

      I am testing for certification using CYW43907 product.

       

      I knew that this product is certified as 2.4G & 5G 802.11n

      But It has problem for HT40 MCS.

       

      What's the problem?

       

       

       

       

      I set up device with following command.

       

      wl4343WA1.exe --serial 5 down

      wl4343WA1.exe --serial 5 mpc 0

      wl4343WA1.exe --serial 5 phy_watchdog 0

      wl4343WA1.exe --serial 5 country ALL

      wl4343WA1.exe --serial 5 band a

      wl4343WA1.exe --serial 5 5g_rate -h 0 -b 40

      wl4343WA1.exe --serial 5 channel 36/40

      wl4343WA1.exe --serial 5 mimo_txbw 4

      wl4343WA1.exe --serial 5 scansuppress 1

      wl4343WA1.exe --serial 5 phy_txpwrctrl 1

      wl4343WA1.exe --serial 5 txpwr1 -1

      wl4343WA1.exe --serial 5 phy_txpwrctrl 0

      wl4343WA1.exe --serial 5 up

      wl4343WA1.exe --serial 5 phy_forcecal 1

      wl4343WA1.exe --serial 5 pkteng_start 00:11:22:33:44:55 tx 100 1024 0

       

      Then I measured the TX radio.

      The result is bad. that spectrum was only 20MHz band, not 40MHz.

      I attached it.

       

      The firmware & Wiced version of the device I used is as follows.

       

       

      Starting WICED vWiced_006.001.000.0085

      Platform MVT001A initialised

      Started ThreadX v5.8

      Initialising NetX_Duo v5.10_sp3

      Creating Packet pools

      WLAN MAC Address : 44:91:60:28:5A:3C

      WLAN Firmware    : wl0: Feb 12 2018 23:35:27 version 7.15.168.108 (r683813) FWID 01-81fd72af

      WLAN CLM         : API: 12.2 Data: 9.10.74 Compiler: 1.31.3 ClmImport: 1.36.3 Creation: 2018-02-12 23:30:46