3 Replies Latest reply on Apr 6, 2014 6:00 PM by dmiya

    The function ble_trace0  output use which UART?

      There are many function like ble_trace0 ble_trace1 in WICED-Smart-SDK-1.1.0.

       

      This kind of function using a UART output is correct?

      Download UART can be selected as ble_trace0 output UART ? or we shoud config orther UART for the function output?


      I use Bluetooth Evaluation Board BCM920732EVAL_Q32_P3.

       

      Thank you very much for your answer!

        • 1. Re: The function ble_trace0  output use which UART?

          Both UARTs (peripheral and HCI) can be used for ble_tracex functions.

          To select the UART edit the file:

          \WICED-Smart-SDK\Wiced-Smart\spar\common\spar_init.c

           

          and find this section:

          void SPAR_APP_SETUP(void)

          {

              bleapp_pre_init     = application_init;

              bleapp_trace_enable = BLE_TRACE_UART_HCI; // Change back to

                                                          // BLE_TRACE_UART_PERIPHERAL

                                                          // to route traces to peripheral

                                                          // UART

          }

          • 2. Re: The function ble_trace0  output use which UART?

            Thank you very much for your answer!

            I have another questionPlease give some tips!

            The explanation for the Timer in datasheet is :

            Normal timer has a resolution of one second.

            Fine timer can be configured in the device configuration to be as low as 12.5 milliseconds.

            Then I use the timer is:

            the fine_timer_interval in BLE_PROFILE_CFG is 5000;

            void time_cb(UINT32 value)

            {

              puart_print("t!\r\n");

            }

            void fint_time_cb(UINT32 value)

            {

              puart_print("f_t!\r\n");

            }

            bleprofile_regTimerCb(time_cb,fine_time_cb);

            bleprofile_StartTimer();

            The Output timing of “t” and “f_t”  is not:

            “t”    :Output once every 1 seconds

            “f_t” :Output once every5 seconds

            Please give me some tips!Thanks!