cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

WICED Studio Wi-Fi Combo

Anonymous
Not applicable

I wanted to know what is the reason for continuous BLE disconnect  (on the peripheral side).

I am running wiced-3.5.1 and I have an Inventek 43341 module configured as a BLE peripheral. I sometimes see the BLE periodically go between disconnect and connect with a reason code of 62. This results in a bad user experience wherein a user with his/her iOS phone has to wait for a long time to connect to your product that acts as a BLE peripheral.

I wish to know what reason code 62 implies and is there a patch on 3.5.1 to resolve this known issue.

connection_down  conn_id:2 reason:62

wiced_bt_start_advertisements 0

ble_solpad_attribute_conn_up  id:2

:Stopping Advertisements0

connection_down  conn_id:2 reason:62

wiced_bt_start_advertisements 0

ble_solpad_attribute_conn_up  id:2

:Stopping Advertisements0

connection_down  conn_id:2 reason:62

wiced_bt_start_advertisements 0

ble_solpad_attribute_conn_up  id:2

:Stopping Advertisements0

connection_down  conn_id:2 reason:62

wiced_bt_start_advertisements 0

ble_solpad_attribute_conn_up  id:2

:Stopping Advertisements0

connection_down  conn_id:2 reason:62

wiced_bt_start_advertisements 0

ble_solpad_attribute_conn_up  id:2

:Stopping Advertisements0

connection_down  conn_id:2 reason:62

wiced_bt_start_advertisements 0

ble_solpad_attribute_conn_up  id:2

:Stopping Advertisements0

connection_down  conn_id:2 reason:62

wiced_bt_start_advertisements 0

ble_solpad_attribute_conn_up  id:2

:Stopping Advertisements0

connection_down  conn_id:2 reason:62

wiced_bt_start_advertisements 0

ble_solpad_attribute_conn_up  id:2

:Stopping Advertisements0

connection_down  conn_id:2 reason:62

wiced_bt_start_advertisements 0

ble_solpad_attribute_conn_up  id:2

:Stopping Advertisements0

connection_down  conn_id:2 reason:62

Thanks!

Regards,

Manish

0 Likes
Reply
3 Replies
Anonymous
Not applicable

Still waiting for resolution on this issue ...

als@inventeksys.commwf_mmfaegangi

0 Likes
Reply
JacobT_81
Employee

As defined in the spec, error code 62 (0x3E) is "Connection Failed to Be Established."

A good test will be to download the ble_hello_sensor app to the board and attempt a connection to the board from your iOS app. Do you see the same behavior?

If you still see the same behavior, reverse the test: try connecting your custom BLE app to iOS's LightBlue app. Does this show the same behavior?

These tests will hopefully isolate the cause of the problem to either the iOS app or the custom BLE firmware.

Jacob

0 Likes
Reply
MichaelF_56
Moderator
Moderator

Moving to the WICED Wi-Fi Forums​ to increase visibility since this is not an issue related to HomeKit.

0 Likes
Reply