cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

WICED Studio Bluetooth

TrDo_2870581
New Contributor

Hi,

I've another thread with the same question but that thread is locked so I cannot reply at that thread. So I re-created it here.

I'm using CYW43012, which is controlled by another MCU through UART flow-control with standard HCI protocol (not Wiced).

Currently, I'm able to make it advertise normally. However, when I'm using a phone to connect to it, it always fails.

When I look into the HCI data, here is the result when phone is trying to connect to Cypress:

---------------------------------

BLE_GAP_EVT_ADV_START --------------------------> Start advertising normally

hciEvtProcessMsg: evt=3E, data=0A00400001010FBA4B90174200000000000000000000000018000000480001

DM_CONN_OPEN_IND, r=0, cid=1 -------------------> Phone is trying to connect

hciEvtProcessMsg: evt=3E, data=14400000 --------> Channel selection Algorithm event

hciEvtProcessMsg: evt=FF, data=5500004000 ------> 0xFF as event code indicates that this is a Cypress vendor specific event. I don't know what the meaning of this event.

hciEvtProcessMsg: evt=05, data=00400008 --------> Disconnect event with reason 0x08 (Supervision timeout)

DM_CONN_CLOSE_IND, r=0, cid=1 ------------------> Connection close

hciEvtProcessMsg: evt=0E, data=01082000

hciEvtProcessCmdCmpl: 2008

hciEvtProcessMsg: evt=0E, data=01092000

hciEvtProcessCmdCmpl: 2009

hciEvtProcessMsg: evt=0E, data=01062000

hciEvtProcessCmdCmpl: 2006

hciEvtProcessMsg: evt=0E, data=010A2000

hciEvtProcessCmdCmpl: 200A

BLE_GAP_EVT_ADV_START --------------------------> Start advertising again

---------------------------------

As you can see, when the phone is trying to connect to Cypress, the Cypress sent back a vendor-specific HCI event along with the event data (marked as RED above).

I've tried finding on google if there is any document about this event code and event data but no luck.

I doubt that this is the reason why the disconnection happens, as the MCU does not handle this event correctly, thus, there is no communication between host and the Cypress board, which leads to disconnect with supervision timeout.

Could you please help explain what is the meaning of this event and what steps do I need to make it connect successfully?

Thank you very much.

0 Likes
1 Solution
SheetalJ
Moderator
Moderator

Hi TrDo_2870581​,

I see this is same query as that of Issue in establishing connection with CYW43012 (standard HCI mode) , can you please let us know your response on that?

View solution in original post

0 Likes
2 Replies
SheetalJ
Moderator
Moderator

Hi TrDo_2870581​,

I see this is same query as that of Issue in establishing connection with CYW43012 (standard HCI mode) , can you please let us know your response on that?

View solution in original post

0 Likes
TrDo_2870581
New Contributor

Hi SheetalJ_96​,

Thank you for unlock the previouse thread, I've just added my response to that thread. Please help take a look at that.

Thank you very much.

0 Likes