cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

WICED Smart Bluetooth

Contributor

Hello,

Per this thread: Re: PUART RTS/CTS Hardware Flow Control

I enabled the flow control using the current pins:

RX = P33

TX = P32

RTS = P1

CTS = P3

But my problem is that when I am receiving on the TAG board, the bytes that are read have weird values (0xFF, 0x7F, 0xF7, ...) but they are not the one I am sending. When the TAG board sends bytes to the computer, I receive the correct bytes.

What could be wrong ?

jakewtorres

0 Likes
Reply
1 Solution
Anonymous
Not applicable

Hello Marmottus,

A few things to try:

1.  Check the voltage levels - Are the 2 devices at the same voltage?

2.  Is sleep disabled?

3. Make sure that the baud rate is the same on both sides - The 0xFF, 0x7F, 0xF7 values are indicative of baud rate issues.

Thanks

JT

View solution in original post

3 Replies
Anonymous
Not applicable

Hello marmottus,

Which SDK are you using?

Have you tried downloading the new SDK?

WICED Smart SDK 2.2.2 for Windows has been released...

Thanks,

JT

0 Likes
Reply
Contributor

Hi j.t

I'm using the 2.2.1 SDK

I switched off the SW4 switches (number 1, 5,  6, 7 and 😎 and now the output is correct.

I will try the 2.2.2, is there anything new regarding the UART ?

0 Likes
Reply
Anonymous
Not applicable

Hello Marmottus,

A few things to try:

1.  Check the voltage levels - Are the 2 devices at the same voltage?

2.  Is sleep disabled?

3. Make sure that the baud rate is the same on both sides - The 0xFF, 0x7F, 0xF7 values are indicative of baud rate issues.

Thanks

JT

View solution in original post