cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PSoC 5, 3 & 1 MCU

Anonymous
Not applicable

I have received the CY8CKIT-001 PSoC Development KIT.

   

The PSoC programmer don't dettects the MINIPROG3. I have read it must be dettected automatically, since it comes from a USB port.

   

In fact I have the MINIPROG 1 and it is detteccted automatically. 

   

Basically the slider port selecction into the psoc programmer is empty.

   

If I go to:

   

Project ==>Settings ==> Debugger

   

Select ICE Device:

   

Is empty too.

   

Must I configure something?

   

Thanks for all.

0 Likes
6 Replies
Anonymous
Not applicable

I have available the USB drivers and intalled properly.

   

Even so, the computer don't recognize it.

   

I'm sure it's a problem about the drivers.

   

It is possible the USB MINIPROG 1 drivers would be in conflict with the MINIPROG 3 drivers?

0 Likes
Anonymous
Not applicable

Hi,

   

I seem to have the same problem. I have the following setup:

   
        
  • Windows XP SP3 (32-bit)
  •     
  • PSoC Designer 5.1 SP2 (just installed)
  •     
  • Miniprog3 Rev A with the latest firmware installed using PSoC 3.13
  •     
  • Miniprog3 windows driver is version 3.4.1.20
  •    
   

In PSoC designer, I can select the programmer and program the target with no problems.

   

If I go to Project->Settings->Debugger, the Select ICE Device is empty.

   

I've just been moved onto an urgent project and haven't used the PSoC family before. However, everything in the Cypress documentation suggests I should be able to debug a PSoC1 with a Miniprog3. Does anyone have any idea what might be going on?

   

Thanks,

   

Greg

0 Likes
ETRO_SSN583
Esteemed Contributor

I have had similiar problems on Miniprog 1, and power cycle the Miniprog

   

by unplugging it sometimes fixes issue.

   

 

   

Other times I go to "Computer", "Properties", "Device manager" and uninstall

   

the driver, initiate a HW rescan, sometimes a reboot. Windows XP, Vista.

   

 

   

No magic answer here.

   

 

   

Regards, Dana.

0 Likes
ArvindK_86
Employee

Does your system's Device Manager show any "Unknown devices"?

   

 

   

If yes, Uninstall that entry, and try re-connecting and installing the drivers again.

   

 

   

Make sure you have the drivers installed (check whether there's a Windows Driver package entry for it under Add/Remove programs in your system's Control Panel), else re-install PSoC Programmer and try again.

   

 

   

If nothing works you might be have a defective unit  😞

0 Likes
ArvindK_86
Employee

 @gerg:

   

The Miniprog3 doesn't show up under Debugger options in Designer. You'll only be able to see the CY3215 ICE debugger there, when it is connected to the PC.

   

 

   

-Arvind

0 Likes
JoMe_264151
Expert II

When using Miniprog 3 and PSoC 1 you should connect your target with the SSP-connector and not with the SWD which is used by the ICE.

   

When using Miniprog 3 and PSoC3 or 5 you should connect your target with the SWD-connection (ribbon-cable) and set in the options everything accordingly.

   

In Creator use Debug -> Select Debug Target and see, if Miniprog shows up.

   

 

   

Bob

0 Likes