cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PSoC 4 MCU

Anonymous
Not applicable

Hello... I have cypress 3 programmed. Sometimes the PID parameters that used for motor control gets lost and program falls back to the initial values. What might be wrong?

Thank you.

0 Likes
Reply
4 Replies
Moderator
Moderator

Hello Javad,    

Unfortunately your explanation is not clear. Could you please elaborate? What did you mean by cypress 3? More details about the project and hardware you are using?

Best Regards,
VRS

0 Likes
Reply
Anonymous
Not applicable

I think this is a sofware issue.

If you program some values in Flash, you Need to have a marker for, if you reprogram the values during running. After each reset, this marker Needs to be read, and decide whether there is new value in the Flash or not. If there is no new value in Flash, just use the Initial values.

Or always read the same Memory Location for the value.

Best regards!

Juergen.

0 Likes
Reply
Anonymous
Not applicable

This software has been working for a long time.

No after the system is turned off, when we power it up sometimes the setting for the PID controller that controls BLDC motor to rotate a turnstile is lost.

After powering on, it continuously rotates backwards bit by bit, and periodically rotates one regular cycle backwards before continuing to jerk backward. What could be the source of this issue?

Here is a video of the issue:

https://drive.google.com/open?id=17NeFP9JupIwiEX7lYHt51A6bJwhTVhmi

What happens when data goes to eeprom? Is any problem reported similar to this before?

Javad Shakib

Electrical Engineer

Alvarado Mfg. Co., Inc.

12660 Colony Ct.

Chino, CA 91710

909-591-8431 x 352

jShakib@alvaradomfg.com

www.alvaradomfg.com

<http://www.alvaradomfg.com/>

<http://alvaradomfg.com/category/newsroom/upcoming-events/>

0 Likes
Reply
Moderator
Moderator

Hello Javad,

We are not sure of your question due to the absence of details. We are expecting that you are using PID control values are stored in emulated EEPROM and is getting corrupted. Could you please let me know the component version you are using? Will you be able to give more details about the issue.

Best Regards,
VRS

0 Likes
Reply