cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PSoC 4 MCU

Anonymous
Not applicable

Hello freinds: I am trying to run my first program using PSOC 4 BLE kit. I plugged in CYBC4247LQI-BL483 chip in KitProg. When I try to debug/program it fails with a message "port acquire failed". Could anybody help me. I using window 10 computer.

   

Some other info:

   

1) When I start PSOC programmer, I dont see any device appearing in its list, unless I plugin the dongle. Even when I have dongle in I am unable to debug/program.

   

2) I see KitProg appearing in "safely remove and eject media section". In device manager KitProg appears only in  portable devices section. When I ask to update the driver, it shows all the drivers updated.

   

Thank you to all.

0 Likes
Reply
1 Solution
Anonymous
Not applicable

Thank you Bobgoar. I use pSoC creator 3.3. I found what was the issue. I found that KitProg can be used in mass storage mode too, and when in that mode it is not recognized as a COM port but as a memory device. Also, in mass storage mode pSoc creator can not be used. By pressing reset switch for 5 seconds, it comes out of memory mode. And now I am able to connect it to PSoc Creator and Psoc programmer.

View solution in original post

0 Likes
Reply
2 Replies
rola_264706
Honored Contributor II

What version of Psoc Creator are you using? Have you updated Kitprog to the latest version? What Com port is the kit showing up in?

0 Likes
Reply
Anonymous
Not applicable

Thank you Bobgoar. I use pSoC creator 3.3. I found what was the issue. I found that KitProg can be used in mass storage mode too, and when in that mode it is not recognized as a COM port but as a memory device. Also, in mass storage mode pSoc creator can not be used. By pressing reset switch for 5 seconds, it comes out of memory mode. And now I am able to connect it to PSoc Creator and Psoc programmer.

View solution in original post

0 Likes
Reply