cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PSoC 4 MCU

Anonymous
Not applicable

Hi everyone,

   

I'm trying to connect to a 4.2 BLE module CYBLE-212020-01 (peripheral server) using a BLE dongle CY5677 (BLE 4.2) but the connection is not possible. I can see the device using CySmart1.2 but cannot connect to it.

   

I have not any problem doing the same thing using my cell phone. The same code running on a CY8C4247LQI-BL483 (pioneer kit) doesn't present any problem. I can see the device and can connect to it.

   

Any suggestion about what's happening?

   

Thanks so much.

0 Likes
Reply
1 Solution
Moderator
Moderator

Hi,

   

Can you please try setting ECO cap trim value for CYBLE-212020-01 as suggested in following KBA and try?

   

http://www.cypress.com/knowledge-base-article/eco-capacitance-trim-values-ez-ble-modules-kba218990

   

For setting ECO capacitance trim value in firmware, add the following code in the CYBLE_EVT_STACK_ON event: 

   

CY_SET_XTND_REG32((void CYFAR *)(CYREG_BLE_BLERD_BB_XO_CAPTRIM), 0x0000BCBC); 

   

Regards,
Anjana

View solution in original post

0 Likes
Reply
5 Replies
Anonymous
Not applicable

Did you change pinouts, hardware configurations, etc. for switching between the two modules?

   

By same firmware, I assume you mean the same *.c files as well as the same components?

   

Giving the errors/responses from the CySmart upon connection attempt would be helpful; Also, if you can post a minimal-bundle-zip-archive of your project so we can check hardware settings etc, it will help for us to see what the file settings are 🙂

0 Likes
Reply
Honored Contributor II

Did you update the dongle to the latest firmware for CYSmart 1.2 Hex file?

0 Likes
Reply
Moderator
Moderator

Hi,

   

Can you please try setting ECO cap trim value for CYBLE-212020-01 as suggested in following KBA and try?

   

http://www.cypress.com/knowledge-base-article/eco-capacitance-trim-values-ez-ble-modules-kba218990

   

For setting ECO capacitance trim value in firmware, add the following code in the CYBLE_EVT_STACK_ON event: 

   

CY_SET_XTND_REG32((void CYFAR *)(CYREG_BLE_BLERD_BB_XO_CAPTRIM), 0x0000BCBC); 

   

Regards,
Anjana

View solution in original post

0 Likes
Reply
Anonymous
Not applicable

Hi everyone,

   

I tried setting ECO cap trim value and now it's working fine! That was the stuff.

   

Thank you all, specially thanks to Anjana!

0 Likes
Reply